Waarom Eatmeister

en geen eigen bestelsysteem?

Waarom zou je voor Eatmeister kiezen en commissie afdragen als je ook zelf een systeem kunt (laten) maken?

Waarom geen eigenrestaurant bestelsysteem?

Natuurlijk is het prettig als je een eigen bestelsysteem hebt, maar voordat het er is, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Een bestelsysteem laten ontwikkelen met alle opties en wensen is best kostbaar. Ga je het zelf ontwikkelen, afhankelijk van je technische kennis gaat er aardig wat tijd inzitten.

Het uiterlijk (de look & feel) en het gebruiksgemak voor je klanten (3x klikken voordat een product in de winkelwagen ligt is geen gebruiksgemak) zijn de eerste zaken die opvallen.
Een klant wilt maar één ding, zo snel mogelijk de bestelling plaatsen. Hier zorgen het uiterlijk en gebruiksgemak voor. Is dit niet in orde, zullen klanten gefrustreerd raken. Dat kan dan 2 kanten op, de klant besteld ondanks zijn frustratie toch, omdat je de gunfactor hebt, of omdat het een vaste klant is. Er zullen echter ook klanten afhaken, omdat het teveel gedoe is om een bestelling te plaatsen.

Daarnaast

zijn er nog tal van zaken waar je rekening mee moet houden

Een andere belangrijke factor, hoe ontvang je de bestellingen. Standaard zal dat per e-mail zijn. Hier kun je al snel het overzicht verliezen, plus, je zult altijd in de buurt van een computer of je mobiele telefoon moeten zijn. Je zou de bestellingen dan handmatig uit kunnen printen, of op kunnen schrijven. Makkelijk en handig is anders....

Dan hebben we het nog niet gehad over webhosting, onderhoud, beheer en beveiliging.

Het bestelsysteem zal ergens op het internet geplaatst moeten worden. Mocht je een website hebben, zou een bestelsysteem hierbij geplaatst kunnen worden, mits de ruimte toereikend is.
Is dit niet het geval, zal er een webhosting pakket nodig zijn. Die zijn er al vanaf enkele euro's per jaar, dat zullen de kosten niet zijn. Dat klopt wel een beetje, maar.... Als veel mensen je bestelsysteem gebruiken, zal de snelheid van je systeem snel inzakken. Dit komt het gebruiksgemak niet ten goede, maar kan ook voor technische problemen zorgen. Doordat het systeem misschien té traag wordt, worden pagina's niet goed geladen, de betaling kan niet uitgevoerd worden, etc.. Kies hier dus voor een goede, snelle webhosting.


Net als je keukenapparatuur, je auto of gereedschap, heeft een bestelsysteem ook onderhoud nodig. Software-updates, serveronderhoud, dit zijn allemaal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Voer je geen onderhoud uit, zal je systeem al snel verouderd zijn, gevoelig zijn voor hackers of het systeem werkt helemaal niet meer.

 


Net als onderhoud, is beheer noodzakelijk. Wil je een extra functie in het systeem hebben? Werkt er iets niet juist zoals je het wilt hebben? Is er een storing?
Om dit in eigen beheer te doen, is aardig wat kennis van de techniek vereist. tevens gaat er de nodige tijd in zitten, tijd die je wellicht nodig hebt om gerechten te bereiden of bestellingen te bezorgen... Heb je een eigen systeem en wil of kun je het beheer en onderhoud niet zelf uitvoeren, ben je toch weer afhankelijk van een externe partij. Kost weer tijd en geld.

 

Elk online bestelsysteem verwerkt gevoelige data. Voornamelijk persoonsgegevens en bankgegevens. Je hebt immers NAW gegevens nodig en er worden betalingen uitgevoerd.
Is je systeem niet goed beveiligd, liggen deze gegevens binnen de kortste keren op straat. Dat is het laatste wat je wilt.
Beveiliging hangt ook samen met beheer en onderhoud. Denk hier niet te licht over.

Waarom dan Eatmeister?

Wij nemen al deze zorgen weg...zo simpel is het...

Zorgeloos!

Je hebt zelf geen omkijken naar al het bovenstaande, dit verzorgen wij allemaal!
Hierdoor kun jij je volledig richten op ondernemen, eten bereiden en daardoor het best mogelijke gerecht te kunnen klaarmaken...

En dit allemaal zonder investering. Geen kosten voor het ontwikkelen van website/webshop, geen kosten voor hosting, beveiliging, etc. etc..

Sluit ja aan!

en ontvang gratis